These Boots are Made for Walking

Helt underbart! En klassiker, utan tvekan. Nynnar man på den här, kommer alla att kunna nynna med, för ingen har missat denna fabulösa låt. Det var ju trots allt ett tag sedan den skrevs.

It Ain't Me, Babe

No, no, no, it ain't me babe, it ain't me you're looking for.

Son of a Gun

Tänkte en stund på lite diverse saker, och sedan helt plötsligt kom denna låt upp i huvudet. Första gången jag hörde den var i en remix tillsammans med Trust a Try och en annan låt, på en streetfunkklass för Mattias Singh. Det var en mycket trevlig koreofrafi, trots att svårighetsgraden inte var så hög. Den var snygg.

Kiss Kiss

Jag blandade just spåren på min iPod. Då kom Kiss Kiss med Chris Brown och T-Pain upp. Tahahaa.

I Follow Rivers


Frustration

Jag är riktigt frustrerad idag. Mina ögon kliar. Min hals kliar. Mina bihålor kliar. Mitt huvud känns som om det är fyllt med bomull. Jag missade naturkunskapsprovet, så nu känns det som om jag har pluggat allt i onödan. Fast någon gång ska man ju lära sig allt.
Min moder insisterade på att jag skulle till läkaren för att kolla om kliandet beror på allergi, så nu sitter jag här med ögondroppar i ögonen som ska verka lindrande. Det gör de inte, det svider bara. I tillägg till kliandet alltså.

Femme Fatale


Britneys nya skiva kom ut idag. Jag håller just nu på att lyssna igenom den, och jag måste ändå säga att jag är ganska positiv. Hon har bland annat samarbetat med will.i.am, en ganska lyckad kombination även om låten inte är det bästa någon av dem har gjort.
Det allra mesta på skivan är en commercial-koreografs dröm, varje låt får massvis av idéer att poppa upp i huvudet på en. Om man bara hade några dansare till sitt förfogande...
Ni kan lyssna på hela skivan här.

Baby I'm a Fool

Melody Gardot är helt fantastisk, har jag upptäckt. Hon har en otrolig kontroll på sin röst, även när det inte är fullt fräs i det hon sjunger. Så här ska jag lära mig att sjunga, bara för att det är så otroligt coolt.
Originalvideon är sjukt najs, den kan ni se här.

Earth Hour

Har just kommit hem från en earth hour-koncert i kulturhuset! Jag hade egentligen inte planerat att gå, men jag skulle träffa en kompis som hade fått nys om jippot. Jag gick i vart fall dit utan att ha en aning om vad jag skulle vänta mig. Jag blev positivt överraskad!
Vi såg Silversystrar, bland annat med Toppen på Pallen, som faktist var bättre live än i videon.
Vi såg även två olika sångerskor som hette Vanessa. En stycke Vanessa som jag inte uppfattade något efternamn på, samt en Vanessa Falk. Riktigt bra.
J-son var där också. Hans platta kommer snart - det blir till att följa honom på spotify. Underbart.
Även Love Generation var där för att visa sitt stöd för miljön. Det var nog den bästa överraskningen - de var helt underbara live! Visst är melodifestivalen live, men när man står där precis nedanför scenen är det en helt annan upplevelse. Deras låtar passar dessutom bättre på mindre scener. Det var helt otroligt, jag är frälst.
Vi snackade lite med tjejerna efteråt. Det var kul, de var väldigt trevliga allihopa. En av dem frågade om de kunde få en kram. Haha, det brukar antagligen vara tvärtom.

Relaxin at Club F****n

Gud vilken slump det var att jag kom över den här låten. Min pappa gav mig helt random en skiva med diverse låtar på, som han helt random hade fått av en klient. Klienten i sin tur var inte riktigt säker på var han hade fått skivan. Underbart hur som helst, jag kan bara tacka gudarna för att låten fanns på youtube så att jag kunde dela med mig av himmelriket. Enjoy!

Britney Spears

Britneys nya skiva "Femme Fatale" kommer ut om ynka fem dagar. Jag är förväntansfull, men kommer antagligen att bli besviken. Om man ser till Britneys utveckling hittills, har hon redan gått över sina glansdagar i mina ögon.
Piece of Me - Låten jag gjorde situps till några gånger i veckan i nästan två år. Varje gång jag hör låten spänner jag omedvetet magmusklerna. Underbar låt, hur som helst.
Freakshow - Är precis som en riktigt bra Britheylåt ska vara.
En annan bra låt är Toy Soldier.
-
Nu vill jag att ni ska låta mig förklara, jag gillar egentligen inte Britney. Inte alls. Hon stod för den värsta musik jag visste om man hade frågat mig för kanske tre år sedan. Men den här musiken är ju underbar. Det insåg jag efter ett tag. Jag riktigt skäms över att gilla det, men det är ju så bra. Åh. Ytterligare ett plus med Brutney är att man kan skratta åt hennes tidiga videos; kläderna, koreografierna, låtarna.... Helt härligt.

Pedestrianer och lattemammor

Jag hade skrivit ett jättefint inlägg om de båda projekt jag startat idag, men så fungerade inte internet, så jag kunde inte ladda upp det inlägget. Det försvann, tror jag. Om det finns i alla fall, bara strunta i det här inlägget. Annars kan ni begrunda ordet "pedestrian". Fint ord.

Big Love

Kom att tänka på Big Love med Fleetwood Mac i en diskussion om svårigheterna i att spela gitarr och sunga samtidigt. Här har vi en kille som är bra på detta. Underbar låt också, som jag hörde första gången via en koreografi vi gjorde på den moderna dansen med Fanny på Nacka Dans och Teater för en herrans massa år sedan.

Dance to the Bop

Gene Vincent, asgammalt, svängigt. Dance to the Bop, dont worry, be happy. Yey.

Land of Confusion

Nu tar jag en nostalgitripp till några underbara dagar med en underbar vän på Gotland, där det råkade finnas en LP med Genesis. Den lyssnade vi på under nästan hela vistelsen medan vi lade pussel och spelade spel. Låter jättelame, men när man är med Julia blir allt så himla olame. Särskilt när man lyssnar på Genesis i höghastighet så att deras röster låter som ekorrar. Aaaah, denna ljuva nostalgi.

Lars Behrenroth

Jag har kommit hem från en underbar men otroligt jobbig houseklass, och tänkte dela med mig av en av mina bästa källor för housemusik. (Nu snackar jag inte techhouse eller fjortisdunk, utan RIKTIG house)
Den finns ett stycke DJ som är mycket begåvad i housens konst, vars namn är Lars Behrenroth. Kommer ursprungligen från Tyskland, men bor numera mest i Miami.
En spotifylista med några av hans mixar och spår (allt finns inte på Spotify) hittar ni här.
Det allra bästa med Lars är att han mixar på olika klubbar över hela världen, och sedan lägger ut det, via ett radioprogram, på http://www.deepershades.net/ . Skapar man ett konto där, kan man helt gratis och helt lagligt ladda ned tvåtimmarsmixar uppdelade i två delar, en timme styck. Jag rekommenderar starkt 171, andra timmen, och 264, första timmen. Jag har inte lyssnat igenom alla mixar, men det är förståeligt med tanke på att det finns så många och att de är så långa.

Fields Of Gold

Lyssnade för första gången på låten jag ska spela på en koncert i vår, och slogs av hur olik den är det arr vi ska spela. Jag spelar någon wierd stämma med hutlöst många synkoper och omotiverade bågar, men jag litar på att det låter bra när man har hela kvartetten med. Jag har ju bara hört två av arrets stämmor.
Jag ursäktar mig för den alldeles usla kvalitén på video, men jag hittade ingen annan. Inte för att jag orkade leta jättelänge, men i alla fall. Man fattar upplägget :)

We come 1

Denna låt lyssnade jag på när jag gick hem från fiolen. Och jag rös. Jag ryser alltid när jag lyssnar på den här låten, jag vet inte varför... Jag kanske bara är skum, men jag tycker att den är magisk.

Nya strängar på gitarren!

Igår bytte jag strängar på min gitarr. Helt underbart, idag har de nästan slutat att stämma om sig. Nu sitter jag och är jättedeprimerad (nästan) över att jag inte kan spela för att jag måste plugga franska istället. Man blir inte glad av sånt. Däremot är jag jätteglad att jag inte ska läsa någon mer franska efter den här terminen.
Hursomhelst, jag sitter och pluggar franska samtidigt som jag lyssnar på Youtube Symphony Orchestra 2011. Det är så häftigt, alla deltagare i orkestern är uttagna från en tävlig på youtube, där man skulle lägga in klipp på sig själv när man spelade sitt instrument. Orkestern består alltså av 101 av de bästa musikerna på youtube. De spelar dessutom i Sydney Opera House. Häftigt.

Mushrooms

Lyssna till den underbara musiken och på den underliga saga som berättas i texten. Lite sövande. Eller inte.

The Sidewinder Sleeps Tonite

Feel good. Say no more.
Nu ska jag plugga samhällskunskap. Det kommer inte att bli roligt. Alls.

Segt

Jag ursäktar mig för obefintlig uppdatering, jag har sovit i princip de senaste två dygnen, med undantag av ett matteprov. Mådde skit, men nu mår jag lite bättre. Nu sitter jag och kollar på Fantastic Music Videos på MTV. Det mesta är ju inget nytt, men jag fastnade lite för den här låten:

Regina Spektor

Mitt första "möte" med Regina Spektor var i sexan, tror jag. Jag och några kompisar satt i ett litet rum i skolan och "pluggade", dvs turades om att spela upp musik på våra mobiltelefoner. Först spelades Imagine med John Lennon, sedan Samson, Regina Spektor.
Regina Spektor föddes den 18 februari 1980 i Moskva, men flyttade till New York med sin familj när hon var nio år gammal.
Hon är skolad till klassisk pianist på Manhattan School of Music, och sedan på SUNY Purchase Music Conservatory. Där klarade hon en fyraårig utbildning på bara tre år.

regina spektor - Fidelity by WBRNewMedia
Regina har turnerat med bland andra The Strokes, Kings of Leon, Mates of State och The Moldy Peaches.

On My Mind 11.03.14

Det är dags för en ny liten spellista. Just den här spellistan saknar totalt röd tråd, om man inte är väldigt skruvad. Lite spontanitet, woho! Klicka här för att komma till spellistan.

Eldvakt

När jag somnar står en ängel vid min dörr precis som förr
Och gör att allting ordnar sig och det blir tryggheten för mig
Vem går eldvakt för dig?

Fancy Day

Idag har jag en riktigt snofsig dag. Det är underbart. Jag har just kommit hem från en brunch med K på Strand, och ska senare idag åka på galapremiär av Hur mång lingon finns det i världen. Sjukt najs, men jag har egentligen inte tid med båda. Förutom den vanliga högen med läxor, har vi matteprov på tisdag och en hemtenta i samhällskunskap. Känns inte bra.

Han som Saade han var det - som vann Mello11

Eric Saade blev utvald både av juryerna och av det svenska folket att tävla i Düsseldorf. Jag är glad för hans skull, men jag blev ändå besviken när han vann. Jag blir alltid lite besviken på vinnaren i mello, även fast jag kanske hejat på dem innan.
Saade har aldrig varit min favorit, men jag tror ändå att han har en chans i Düsseldorf.
Riktar också en tanke till något oerhört mycket viktigare än melodifestivalen: offren för tsunamin i Japan. Det är förfärligt att det saknas så otroligt många människor, och att de människor som är hittade och har överlevt har förlorat allt de hade.

Finalen närmar sig

Mello 11 har varit igång hela våren, och nu är det dags för den stora finalen. Vilket bidrag ska svenskarna skicka till Düsseldorf? Antagligen inget bra, om man ser på trenden de senaste åren.
Enligt en poll på svt.se kommer resultaten att se ut så här:
Jag håller inte med om att Saade ska vinna. Han är ingen direkt stjärna på något sätt i mina ögon, han har inte någon fantastisk röst, han är inte så snygg. Låten är också halvdan, melodin har vi hört förut bland annat i Oh Mama och Kall som Is, och texten är ju varken särskilt poetisk eller uppmuntrande: "My body wants you girl, my body wants you girl, I'll get you when I'm popular" = jag är kåt men kan inte få en tjej förrän jag blir populär.
.
De som kan lyckas bäst i internationella sammanhang tror jag ändå är just Saade - och Danny. Helst Danny, om jag får bestämma. Inte någon direkt kanonlåt det heller, men jag tror att hela europa kan relatera till hans fredagkväll ute på stan. Och refrängen sätter sig snabbt, riktigt snabbt, vilket är viktigt om man bara får lyssna på låten en enda gång.
.
De nummer jag säger absolut nej till är Linda Bengtzing och The Playtones, det skulle bara vara pinsamt att skicka dem.
Min önskelista kommer här, baserad på egen smak och kanske främst vad jag tror är bäst för Sveriges chanser i Eurovision.
1.   Danny - In the Club
2.   Eric Saade - Pupular
3.   Swingfly - Me and My Drums
4.   The Moniker - Oh My God
5.   Brolle - 7 Days & 7 Nights
6.   Sanna Nielsen - I'm in Love
7.   Sara Varga - Spring för livet
8.   Nicke Borg - Leaving Home
9.   Linda Bengtzing - E det fel på mej
10. The Playtones - The King
.
Det är antagligen inte så här resultatet kommer att bli, av den enkla anledningen att det svenska folket alltid lycas överraska mig i sådana här situationer. Vi får hoppas att jurygrupperna har lite vett mellan öronen, och att svenska folket väljer klokt.
Jag skulle egentligen vilja placera Eric Saade längre ned på listan, för jag tycker inte att han förtjänar att vinna, men han har så pass stor chans i eurovision i jämförelse med dem som ligger under honom. Fast Danny skulle nog klara sig bäst. Han har ju dessutom en hel del stöd utomlands, vilket alltid är en fördel.

Sweet !

Jag har just kommit hem från danscenter och en poppingklass. Det kändes helt underbart, eftersom hela gruppen tydligen är nybörjare. Det är ju en nybörjargrupp, jag har bara dansat popping i en termin innan, men det brukar alltid vara en massa duktiga människor på klassen. Sådana som har poppat i flera år. Nu var det som sagt bara outslagna knoppar, och de fick mig att framstå som duktig. Riktigt angenämt, faktiskt :)
Popping är sjukt svårt. Rörelserna är inte så svåra i teorin, men att göra dem i praktiken är en annan sak. Och att sedan få det snyggt är ännu svårare.
Här är en video på en kille som kallas för Flat Top, en helt galen poppare som får en att undra om alla människor verkligen har ben i kroppen.

Jag älskar fredagar

Det är något magiskt med fredagar över huvud taget. Den som uppfann fredagen hade minsann inte bara ludd mellan öronen. Konceptet FREDAG är suveränt. Dagen innan helgen. Just den fredag som inträffar imorgon är ännu bättre än en överhuvudtaget-fredag, för jag har sovmorgon. Till tio! Det innebär att jag kommer att ha kortare naturkunskap, och sedan är det musik! Efter den roligaste lektionen i veckan ska jag och massa underbara vänner springa till biosalongen på tio minuter för att se Trassel. Middag intages med dessa vänner hos en underbar människa, och efter det vet man inte vad för fantastiskt roliga saker som kan hända. Det är ju trots allt fredag imorgon :)

The Preacher and the Bear

Bara underbart. En sån här låt som man snubblar över helt plötsligt, blir kär och börjar längta efter att förlora sin barbershop-oskuld. Detta är en av mina många definitioner av awesomeness.

On My Mind 11.03.10

Jag introducerar här med en ny kategori: On My Mind. Här kommer jag att lägga upp spellistor till spotify som jag plockar ihop efter humör. Det kan hända att jag är lite på samma humör flera dagar i mitt liv, och då får en låt helt enkelt vara med i flera spellistor. Inte så knasigt. Jag kommer antagligen inte att lägga ut spellistor varje dag, men lite då och då.
Klicka här för att komma till dagens spellista :)

21 Seconds

Nu var det ju så att jag lyssnade på musik på väg till skolan. Och på min iPod har jag bland mycket annat lagt in skivan ONE från Ministry of Sound, en samling med tre skivor innehållandes diverse underbar house, techno och dance/club-musik över huvud taget. På en av dessa skivor finns en liten låt som heter 21 Seconds med So Solid Crew. På ONE är den mixad, så att man har tagit bort den aningen långtråkiga rapdelen i början, och gått direkt på refrängen. Så sätt på låten på ungefär 1.00. Och ignorera videon, den är inte så rolig. Hejhopp!

Dancing On My Own

En underbar låt som Plus Band började repa på idag. Med piano. Massor av stämmor. Underbart. Kärlek. !
Här är originalet:
Och här är en cover, lik den vi gör (och vår inspiration)
Helt underbart! Nästa lunchkoncert, for sure!

Never Say Never

Nu tänker du på en liten pojke med stora drömmar och små fans, eller hur? Ni tänker på denna låt:
Men man behöver inte alltid gå på det första man tänker på. På sistone har jag lyssnat en hel del på The Fray, och jag måste säga att denna Never Say Never passar mig lite bättre i smaken:
Sedan har vi ju en annan låt med samma titel men av Mr. Big som är sjukt najs. Hittade den inte på youtube, men om ni har spotify kan ni lyssna här.
Slutligen har vi en Never Say Never av New Device
"Never" har blivit ett mycket föraktat ord i musikbranchen, verkar det som :)

Belief

Vissa artister är så mysiga live. Herregud.

Gitarren är med

Och detta var den senaste låten jag spelade:
Originalvideon finns här.

Högegga

Sitter just nu hemma i "stugan" som snarare är en lägenhet/hotell. Skidåkningen är underbar här i Trysil, om man bara kunde få en paus i den otroligt starka vinden. Jag har hört sägas att det blåser hårt över hela norden, så alla stockholmare som har sportlov i fjällen är nog ganska besvikna nu. Idag har liftarna upp till toppen varit avstängda, men det gör ingenting eftersom alla bra backar ligger nära oss. De flesta svarta ligger i Högegga. Jag kan inte få nog av det. Högegga. Undrar om ordet "Gegga" betyder något på norska. Om dom menar hö-gegga eller hög-egga. Antagligen det senare.

RSS 2.0