Oh Boy

Buddy Holly. Riktig rock n' roll, som den var när den kom. Det var nytt, det var fräscht... det var farligt. Och alla skrek sig hesa. Det skulle nog inte hända nu, eller vad säger ni? Svimmar ni varje gång ni ser reklamen för Felix? Everyday, jojomän - det är Buddy Holly det med.
Nu när jag tänker på det, skulle det nog inte vara helt fel att lära sig något av Buddy Holly. Allt i hans reportoar har ju ett sånt sväng och en sån charm. Plus Band? Kanske. Kanske. 

Förlåt för tjutandet i bakgrunden. Det fanns där. Gammal inspelning kanske. Lyssna genom det :)

Winterdromen

Ojoj, det är så vackert. Vinterdrömmar. Fast nu är vintern slut, och det är jag glad över. Men musiken består och är precis lika underbar som alltid.

VILLVILLVILL!

Modern streetdance-tolkning av den klassiska Svansjön, gjord av Fredrik
Åååh! Jag såg en annons i tidningen imorse, om att Fredrik "Benke" Rydman gör en streetdancetolkning av Svansjön! Jag vill sååå gärna gå. Jag får boka biljetter, typ pronto. MÅSTE SE! Flera av medlemarna i Bounce dansar, och jag tror att det kommer att vara en helt makalös föreställning. Synd bara att den inte har premiär förrän den 2a december. Det är låångt kvar dit...

No Day But Today

Låt mot slutet av musikalen Rent där många av låtarna från musikalen vävs samman i helt underbara stämmor och harmonier. Det var en av mina (många) favoritdelar när jag var med och satte upp Rent på ett musikalläger. Kärlek.


Lip Gloss

Hur awesome är det inte att göra en låt om läppglans?

Dans...

... är som alkohol. Man har jäkligt kul när man håller på, man blir beroende, och om man dansar alldeles för mycket mår man dåligt dagen efter.

Salsa, Salsa, Salsa

Ojoj! Jag blir jättesugen på att dansa salsa. Så himla häftigt ju! Det är btw en av mina gamla danslärare, Adena Asovic, som dansar. Fast det var houseklasser jag tog för henne.

Good Luck

Jag lärde mig en gång en koreografi till denna låt. Låten är jättebra, koreografin kunde nog ha vart bättre. Låten har ju så himla mycket potential!

Breakdown Intermission

Ytterligare en av Robyns lite äldre låtar. Helt underbart :)

En solig torsdag

I torsdags träffade jag Natalie. Vi gick runt i stan och dissade kläder och åt glass, och så såg vi ett enmansband. Han var lika cool i verkligheten som han ser ut att vara på bilden. Ett enmansband som spelade i gamla stan i torsdags.
Han spelade bland annat den här låten:

To Roam

Jag tycker verkligen att den här låten är bra. Det är mummel. Det är inte jätterent hela tiden. Det låter lite som att han är full.
Men när Robert Pattinson sjunger To Roam blir allt så ärligt och underbart så man håller på att smälla av. 

Well I like this world.



Nu så!

Nu är den nya designen uppe. Ljus och fräsch. Vad tycks?
Ursäktar mig även för dålig uppdatering, jag har varit på landet över påskhelgen. Där finns inte varmvatten, dricksvatten eller spoltoa, ingen internetuppkoppling och knappt någon teckning på mobilen. Det som kom upp var förinställt. Tjoho :)

House

Diggar den svartkläddes groove. Han slänger också in en del intressanta footworks här och där. Vi gillar :)

Ny stilmall

Jag har suttit och pysslat lite med en ny stilmall. Den kommer antagligen upp någon gång efter påsklovet, den är inte riktigt klar än. Det blir ljusare den här gången, jag börjar tröttna på den mörka stilmallen jag har nu. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Ungefär såhär kommer den att se ut!

Lucozade

Najs video, tänkte jag. Och så var det en reklamfilm för typ en energidryck. Världen är lustig ibland.

Gitarr


Goin' Down

Melanie C. Ojoj. Skivan kom ut nån gång efter att Spice Girls (som jag och alla andra barn på dagis och lågstadiet lyssnade på konstant, tillsammans med A-teens och liknande) hade splittrats, och var den första CDn som var min egen. Alltså gick jag runt med den i freestylen jag fick i födelsedagspresent.
¨
Måste dock säga att låten är mycket bättre om man inte tittar på videon. Så blunda.

Still Your Girl

Robyn för länge sedan, från den andra CDn jag fick i min ägo. Hela det albumet är magiskt för mig.

Spotify

Som många säkert har hört kommer Spotify att ändra sitt system så att man bara kan lyssna på varje låt ett begränsat antal gånger, såvida man inte betalar något. Det är ju förståeligt att de vill tjäna pengar (eller i alla fall minska de skulder det ryktas att de har), men det är ju ändå tråkigt.
¨
Jag har kommit fram till att jag ska göra mina On My Mind-listor på Youtube istället. Jag skaffade ett konto, och då kan man ju göra spellistor och dela! Då kan dessutom även de som inte har tillgång till Spotify lyssna på musiken. Underbart :)
Jag vet inte riktigt hur/om det fungerar, men förhoppninsvis kan ni lyssna på spellistan härunder :)

Rihanna

Jag fick lite dille på Rihanna nu. Jag har dansat till många Rihanna-låtar, och då sätter de sig ganska bra i huvudet.
Cry dansade jag till på ett dansläger för typ tre somrar sedan. Koreografin passade jättebra till låten och var väldigt visuellt tilltalande. Det var Jennifer Wallin som gjorde den.
¨
Shut Up and Drive dansade jag till på klass för Linn Hultman, för hur många år sedan som helst. Det var ingen vidare koreografi. Det enda jag tyckte var kul var den lite matrix-inspirerade bilkörningsmoven på ekot av drive-drive-drive-drive... Å andra sidan var kanske inte nivån på klassen så hög. Kan tänkas.

Unfaithful

Jättefin låt, dock är versionen i videon inte den absolut bästa. Den är bättre om man drar ned tempot en aning.

Koppling... heheee :D

Idag har jag övningskört. Fett kul. Sjukt läskigt.
Det hade kanske varit bättre med en större parkering, men det gick ju bra i alla fall. En viss mängd missförstånd skedde i samband med kopplingen; jag tänker mekaniskt, men pappa tänkte bara på pedalen. Så om han säger "släpp på kopplingen" tolkar jag det som att jag ska trampa ned pedalen så att kopplingen släpper, medan han menar att jag ska släppa på pedalen så att kopplingen sätter i. Vi får komma på något system för det där. På små parkeringar spelar sånt stor roll.
'
Jag körde inte på något i alla fall :)

Metro On Stage

Jag planerar som bekant att vara med i musiktävlingen Metro On Stage. Men nu har mina planer lagts på is ett tag. Datorn jag mixar på har fått för sig att den vill gå direkt till power saving mode när man sätter på den, och det finns ingenting man kan göra åt det. Jag har haft samma problem till och från väldigt länge, men man har alltid fått datorn att fungera förr eller senare tills nu. Nu är det helt omöjligt, jag har spenderat flera timmar på att försäka få igång den, utan framgång. Ett melj skickades till Racktone, och de säger att man ska lämna in datorn på reparation hos dem. Och det ska ta "några dagar", vilket kan betyda alltifrån tre dar till flera månader.
Jag har aldrig trott att jag hade någon stor chans att vinna Metro On Stage, men det hjälper ju om man har skickat in ett bidrag. Typ.

Can't Help Falling in Love

Elvis Presley, vad ska man säga. Han var onekligen en av de största musikaliska genoerna genom tiderna, och att välja ut bara en låt som skulle vara hans bästa går inte. Men den här har jag gått och nynnat lite på idag. Enjoy.

On My mind 11.04.14

Jag firar 100 inlägg! Wohoooo! :D
Spotifylistan hittar ni här. Enjoy :)

Blackbirds

Så himla fin. Den ska jag lära mig.

Sitter och knarkar Glee

Jag sitter och snörvlar. Och kollar på Glee. Jag har varit lite efter vad gäller glee senaste tiden, men idag har jag kollat på ganska många avsnitt, så jag börjar hinna ifatt resten av världen. Man bara måste ju älska Rachels låtskriverier. Aaah, gud så underbart. "Write what you know of!" Haha. Stämmer nog.

The Drugs Don't Work

En helt underbar låt som jag har försökt lära mig en tid nu. Svårigheten i det ligger i att texten är väldigt lång, alltså många sidor papper. Dessutom lyckades en smart människa både med konststycket att skriva ut dessa dubbelsidigt med två andra låtar, och att blanda ihop papprena. Yey, lyckat :)

Blöök.

Jag börjar bli trött på det här. Aningen. Jag är sjuk igen, funderar på om det är något fel med mitt immunförsvar. Feber och snuva. Och så vaknade jag mitt i natten igår och blödde näsblod. Bara liiite random. Jag har typ aldrig blött näsblod i hela mitt liv, bara efter diverse smällar mot näsan. Aldrig helt plötsligt... Mysko.

I Got Life

Jag snöar vidare lite på musikalspåret tror jag. Idag har turen kommit till Hair, som jag stötte på första gången på ett musikalläger där vi satte upp just Hair. Jag spelade Shiela :)

Think of Me

Jag tror att jag håller på att komma in i en musikalperiod igen. Jag pendlar som ni kanske märkt mellan väldigt olika musikstilar, och nu lutar jag alltså mer mot musikalmusik. Kanske inte all, men i alla fall Phantom of the Opera. Always in my heart, av någon anledning.
Think of Me Phantom of the opera by krys150982

Brimful of Asha

Jag lyssnade på denna låt när jag var på väg ner till min fiollektion. Solen sken, det var relativt varmt och jag hade satt på mig min vårjacka. Det var fint.

Fullt upp

Trots att det är nästan prov- och deadlinefritt ända till påsklovet har jag fullt upp. Jag håller dels på att mixa lördagens åstadkomster, dels på att skriva den bästa låten i världshistorien. Det är i alla fall vad jag siktar på, sedan kan ju troligheten i att det senare verkligen händer debatteras. Jag ska i alla fall försöka. Och vad ska jag med denna episka låt? Svaret är Metro On Stage. Jag kollade just på några av de bidrag som ligger inne på sidan: de sätter ribban högt. Många av låtarna är väldigt proffsigt arrangerade och mixade, antagligen har folk förberett sig en del.
Inte som jag, som fick nys om tävligen för en vecka sedan.
Jag får jobba på och hoppas på det bästa. Rösta på mig när jag är klar :)

Pass Out

Jag var på popping idag. Imorgon har jag antagligen lite träningsverk. Inte jättefarlig, dock. Den här låten har ingenting med poppingen att göra, men jag började tänka på poppingen när jag lyssnade på låten. Man skulle nog kunna dansa popping till den. Tinie Tempa är ju typ bra, när man tänkter efter :)

Aaaah, sweet success!

Studion är up and running! Gud vad jag är glad.

Idag har Plus Band samlats och spelat in det senaste projektet, Dancing on My Own i en avskalad akustisk version. Jag kan avslöja att det låter suveränt, trots att allt inte är mixat än.
Det är så underbart att kunna sitta och pyssla med musiken igen. Jag har inte kunnat göra det på ett tag på grund av att studion inte har funkat. Jag märker hur mycket jag saknat det.

Do the Hippogriff

PURE AWESOMENESS!
Särskilt säckpipesolot. Verkligen.

Panik, Panik

Lite stressad just nu. Klockan är snart ett, och jag är inte klar med studion. Jag kanske ska berätta; jag håller på att flytta alla inspelningsgrejer ut till pianot och trumsetet. Det gick jättebra ända tills jag skulle sätta igång alltihopa, och inte skärmen vill vara med längre. Den tror att datorn är i viloläge, fast det är den inte. Helskotta. Satfläsk. Och allt som fungerade så fint förut. Nästan i alla fall, man var begränsad till gitarr, men man kunde åtminstone se saker på skärmen.
Jag får försöka igen imorgon.
Peace out.

Volcano

När jag vaknade idag bestämde jag mig för att jag var tillräckligt frisk för att gå till skolan, trots lite snuva och sånt. Jag tror att det kommer gå bra. Hur som helst såg jag alla sms från skolan lite senare än jag velat. Jag börjar tydligen klockan tio idag! Najs, då har man gått upp en sådär två timmar tidigare än man behövde. Trevligt.
Nu sitter jag alltså här och segar och lägger in musik här på bloggen. Här kommer Volcano av Damien Rice, sjukt bra låt som jag gärna skulle vilja ha skrivit själv. Men Rice kom först. Attans.

That La, La, La

Rihanna, 2005. Hon har inte förändrats sådär fasligt mycket till idag :)

RSS 2.0