En fråga om smör

Använder du smör på smörgåsen?

Svaret är: Oftast.
Det är mer troligt att jag använder smör om:
  1. "Komplementspålägget" är fast, det vill säga inte flytande såsom makrill i tomatsås eller leverpastej.
  2. Smöret är riktigt smör. Jag är farligt förtjust i riktigt smör, typ som bregott. Eftersom min syster har varit mjölkallerkgiker har vi aldrig haft "ko-smör" hemma, utan vegetabiliskt sådant. Syster är inte allergisk längre, men hon tycker inte om vanligt smör, vilket gör att vi fortsätter i våra gamla spår vad gäller smöret. När jag väl får bregott tycker jag att det är otroligt underbart. SMAKEN AV RIKTIGT SMÖR...... Oh, det vattnas i munnen. Jag är knasig, kanske.

En kort fråga

Hur många kuddar sover du med?

Två. Simple as that.


En till fråga

Godaste glassmaken?

Varierar mycket. Om vi snackar "färdigglass", är det nog 88 som gäller. Om det finns nötallergiker är det i så fall Sandwich.

Om man snackar skopglass eller kulglass, varierar det ännu mer. Ofta tar jag en bägare med typ två kulor i vilket fall. Gärna en lite rolig smak och någon fräsch. Som Citronsorbet och Chokladglass. Capuccino och Lavendel är en bra kombo. Annars kombinationen mint och choklad. Det går alltid hem.


Fråga ett

Vad är det för färg på din ytterdörr?

Huvudentrén är röd. Den var svart förut, vilket antagligen är anledningen till att den är svart på insidan. Jag kommer mycket väl ihåg när vi målade om den, trots att det måste ha varit typ tio år sedan. Färgen var mycket kladdig.

Balkongdörren är också röd, men den är inte målad, utan den är gjord av rödlackad metall. Den är fabriksgjord, typ. Den är ganska ny. Typ lika gammal som balkongen.

Den dörr som går ut på baksidan från mitt rum är vit. -ish, kanske bör tilläggas. Den är inte målad på ganska länge, och går knappt att öppna. Dörren brevid, som leder ut till exakt samma ställe, är finare och lättare att öppna.

 


Frågor

Ni vet såna där listor som folk brukar skriva på sina bloggar? Varje dag är det en fråga elller ett ämne man ska skriva om. Det brukar se ut så här eller så här eller liknande. Men hur intressant är det att veta vad jag har på mig idag? Eller vem jag hånglade med senast? Eller vad jag åt till middag igår?

Inte alls, typ. Okej, hångelfrågan skulle nog få banga på. Men ni fattar grejen. 

Jag har hur som helst gått igenom några sådana här listor, och valt ut de frågor jag tycker är relavanta (läs fascinerande, men hur ointressanta som helst).

Jag kommer, i ingen speciell ordning, att svara på frågor som:

Vad är det för färg på din ytterdörr?

Godaste glassmaken?

Hur många kuddar sover du med?

Använder du smör på smörgåsen?

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Använder du hårspray?

Kan du stå på händer?

Gillar du ketchup?

Stockholm är... ?

Göteborg är... ?

Var är din mobiltelefon?

Pålägg som gäller:

Äger du några converse?

Är du allergisk mot något?

Vad tycker du om fötter?

Gröna eller röda äpplen?

Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?

Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?

Coca-Cola eller Pepsi?

Biter du på naglarna?

Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?

Kan du baka bröd?

Vet du hur man frostar av en frys?

Längtar du till nästa födelsedag?

Kliar det någonstans?

Om du måste välja mellan Rebecca Black och Justin Bieber, vem tycker du är bäst?

Vad tycker du om ballerinaskor?



Det vill säga frågor som verkligen berättar om vem jag är. Eller inte. Men det blir nog kul.


Herta utläst

Kungen bugar och dödar är utläst. Innan det här inlägget publiceras, för det är mer spännande då.
Jag tycker absolut att boken är läsvärd. Man får en häftig inblick i Hertas tankesätt, liv och rädslor. Hon har haft ett väldigt fascinerande liv om ens hälften är sant.

Som svar på en kommentar; Ja, man vill läsa Kungen bugar och dödar. Och ja, man kan få låna den av mig. Men det får bli när jag kommer hem från Nice :)

Min litterära sida... typ.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

"På Phillips Exeter Academy hade det rått slipstvång sex dagar"...

Den förlorade symbolen av Dan Brown

Jag har varit på bröllop

Vi fick en lite speciell bröllopstårta. Den var god. Tårta, muffins. Ja, annorlunda.

Nyckelpiga, Muffin Cupcake

Det var min kusin som gifte sig. Helt galet, ju.

Nya skor!

Se och beundra. Jag kunde inte låta bli att ta tusentals foton av dem, så här kommer några av dem.



Jeffrey Campbell

Jeffrey Campbell

Jeffrey Campbell

Skor: Jeffrey Campbell, foto Anna Engberg
Skorna är från Jeffrey Campbell.

Jag tog massa bilder på dem när jag hade på mig skorna också, men upptäckte att mina fötter inte gör sig så bra på bild för tillfället. De var lite randiga av ett annat par skor som jag gått runt med hela dagen innan jag tog bilderna.

Jag försvinner lite

Jag kommer inte att vara hemma de närmaste två veckorna. Jag kommer att ligga på en strand eller vid en poolkant, i en pool eller i medelhavets blå vågor. Dessa kanske även kommer att seglas. Jag kommer att fira den franska högtiden Fête de la Musique med musikaliska fransmän. Jag kommer säkerligen att besöka en och annan butik. 

Ni kanske misstänker att jag kommer att vara upptagen, och antagligen inte ha tillgång till internet. Så kommer det nog att vara, men jag lägger upp ett par förinställda inlägg så att det händer något i alla fall. 

Ha det gött, det tänker jag ha!

Puss!

Kungen bugar och dödar

Herta Müller, Kungen bugar och dödar. Nobelpriset 2009. Foto: Anna Engberg
Jag håller på att läsa en Nobelpristagare. Herta Müller, mer exakt. I början av boken fattade jag ingenting, jag var helt enkelt inte insatt i det språk hon använder, och inte heller i vad hon skrev om.
Jag misstänker att det är någon form av självbiografi (har för mig att det står på baksidan), men det är inte en vanlig sådan. Det är mer... betraktelser. Poänger i tankesätt som illustreras av vad jag antar är hennes självupplevda anekdoter. 

Jag har inte läst ut boken än, men jag har en känsla av att jag kommer att läsa fler böcker av Herta Müller.

Dagen.

Blä, jag har mått pyton idag. Mår fortfarande dåligt, men ingenting emot hur jag mådde tidigare idag. Nu snackar vi typ svimma-och-spy-dåligt. blä.

Knas

Idag lyckades jag med konststycket att förväxla deodorant med torrshampoo. Så nu har jag torrshampoo under armhålorna. Tänkte bara dela med mig av nyheten. BTW så fungerar det ganska bra.

Not Today

Världsbäst, typ. Mary J Blige och Eve. Enjoy.

Tveksamt...

...Om detta ens kan kallas för musik. Om man har absolut ingenting att göra kanske man kan lyssna på hela. Jag klarade två och en halv minut innan jag blev psykiskt störd. Lycka till, kommentera gärna och berätta hur långt du lyssnade.


En fin kväll

Jag tänkte dela med mig av en låt för att beskriva gårdagens händelser, från kväll till natt. Idag nämner vi inte. Snart ska jag iväg på studentskiva :)

On My Mind, Summertime Delight Edition

När det här inlägget kommer upp har skolan precis slutat. Sommarlovet har precis börjat, och sommardagarna sträcker sig ut längs horisonten.

Jag misstänker att jag inte bara kommer att sitta vid datorn under denna period, oftast kanske inte alls. Man reser bort, umgås med fina vänner. Ligger och softar i solen (om det nu blir någon sådan i sommar, annars köper jag en biljett någon annan stans), äter glass och annat somrligt. 

Så hur ska man göra för att klara sig utan alla dessa fantastiska låttips i sommar? Jag har en lösning.

I present to you:

On My Mind, Summertime Delight Edition

För alla lata dagar på stranden. Soliga lata dagar på stranden.

Baby I'm a Fool (live)

Nu har jag hittat ytterligare bevis på vilket musikaliskt geni Melody Gardot är. Hon är bara så underbart cool.

Heart Shaped Box

Underbar låt som man kanske borde lära sig. Vi får se.

High and Low

Tove Styrke, alltså. Vi såg henne först i Idol, och sedan med ett debutalbum som i alla fall jag aldrig hade tippat var hennes stil. 
Nu har vi kommit fram till låten High and Low. Jag känner vissa Madonna-vibbar, vissa Robyn-vibbar. Är det bra vibbar? Döm själva.

Jobbar på något

Det som har varit trasigt har nu kommit hem från verkstaden. Det var något som var trasigt. Det byttes ut, och nu fungerar allting igen. Anna är lycklig. 

Jag monterade ihop allt igår, och fick först panik eftersom det inte fungerade som jag ville. Då kom jag på att det kanske är bra att koppla in skärmen också. När jag gjort det fungerade allt.

Efter ytterligare lite tid, några inställningar och en bedjan till pappa att han skulle vara tyst var jag igång.

Vägen hit, snart i en butik nära dig.

RSS 2.0