Kom änglar

En av de finaste låtar jag vet, särskilt när pappa spelar den. Han spelar fel lite då och då, men det är så himla fint i alla fall. Jag tycker om det bättre än originalet, jag borde spela in det i smyg någon gång.

Han sitter och spelar den just nu. Det blev min inspiration.


Konsert avklarad!

Nu är jag hemma från konserten. Det gick ganska bra, men vår förstaviolinist blev jättenervös och tappade tempot ett par gånger. Men det gör inget, vi ägde ändå sönder alla andra som spelade. Lite pinsamt hade det ju varit annars, med tanke på att de äldsta (förutom oss) som spelade gick i fyran.

Konsert

Snart ska jag gå och repa till konserten ikväll. Den börjar klockan halv sju i Älta Skolas matsal, alla är välkomna! Hehe.

Jag ska spela Fields Of Gold med Sting i ett arr för stråkkvartett. Det kommer att bli riktigt snyggt, arret är jättebra. Vi får hoppas att alla stämmor sitter när det gäller!

Tell You Something

Nu lyssnas det inte på Madonna längre, utan Alicia Keys' Tell You Something (Nana's Reprise).
Måste säga att jag tycker bättre om den här :)

Material Girl

Jag lyssnar just nu på Material Girl med Madonna i mitt rum. Jag vet inte riktigt varför, den är liksom inte så klockren. Alls... Men någon gång måste man ju lyssna på sånt också, typ.

Tunnelbanan

Igår åkte jag tunnelbana hem från skolan. Som vanligt. Jag stod där och lyssnade på musik, och helt plötsligt ramlar nån in i mig, för tåget stannade. Jag kollar upp, och ser.....

ERIK HASSLE!!!

Han ramlade alltså in i mig lite random. Najs, typ. Jag lyssnar inte så mycket på hans musik, men den är ju faktiskt lite bra. Man kanske ska börja göra det.

Vid slussen gick jag av tåget och rörde mig mot bussarna, och tåget står fortfarande kvar. När jag kollar in i en vagn ligger en man på golvet i en stor blodpöl. Det var läskigt. Det kom massa sjukvårdare rusandes, så förhoppningsvis blev det bra med honom. Stackarn. :(


Dansen är slut...

Sorgedagar.. verkligen. Den här veckan är sista veckan på danscenter, och jag kan inte gå på några fler lektionener. Terminen är slut, och nu börjar den böljande öken som är en sommar utan dans. Nu får man hitta på något annat sätt att träna. Jag ska springa i sommar. Jag ska träna inför tjejmilen. Ojoj. Löpträning är bland det tråkigaste jag vet, så vi får se hur det går med det. Men någon gång måste man ju, och man måste ju i vilket fall träna under sommaren.

När skolan har börjat igen funderar jag på att ta sommarworkshops på DC, innan den riktiga terminen börjar. Emilio Perelli och Mathias Singh. Det kommer att bli awesome, om jag får plats vill säga. Annars sträcker sig öknen ett par veckor till.

Kräm

Jag hade egentligen tänkt lägga in En timme en minut, men den fanns inte på youtube på nåt bra sätt. Bara live, och de var inte bra.

Kräm fungerar i alla fall :)

Ett fint slut

Gloomy, huh? Jovars, så är det väl. Jag har varit på den sista tisdagshouseklassen för terminen. Buhuu. Den var alldeles, alldeles... Underbar. Jag kan knappt tro det. Vikarie, nyss hemkommen från Amerikat, proppfull med inspiration från olika danskulturer. Javisst kan man blanda house med andra stilar! Det är ju det House är: en blandning av andra stilar. En blandning av alla stilar. Saligt :)

Vi dansade, vi dansade. Inte natten lång, utan bara en och en halv timme. Plus lite övertid, man klagar ju inte. Vi blandade in massa intressanta grejer. Mixade. Vi körde soultrain i typ en timme. Så underbart. Så underbart. Åååh, låt det aldrig ta slut. Å så gjorde de det :PpPPpppPpPPp
Soul train. Led. House, locking, popping. Dans, underbart.
Fetdålig bild, men man ser lite hur Soul Train går till. Sök på Youtube, jag misstänker att det finns något mer förklarande :)

Rehab

Rihannas Rehab:

Amy Whinehouse's Rehab:

Scheiße remix

Jag hittade en remix! Ojoj, vad underbar! Allt det dåliga och halvbra är ersatt med awesomeness. House-awesomeness.

Scheiße

Lady Gagas nya album är ute. Efter Born This Way hade jag inte jättehöga förväntningar, det medges. Och nu när jag har lyssnat på flertalet av låtarna har jag ett uttalande att göra om detta. 

Mjaae.

Det var mitt uttalande om Lady Gagas nya album. Det finns dock några låtar som är bättre än genomsnittet. Här är en:
Om man gör lite remixar på låtarna, och bara tar med guldkornen ur varje låt, skulle man dock kunna sätta ihop en killer danslåt. Alltså en låt att göra koreografier till.

Ganska snyggt. Typ.

Jo. Nog är det snyggt. Särskilt armgrejen, ni fattar när ni sett klippet. Oj.

Glam

'Nuff said.


Hurtful

Ni vet när man går rut och sjunger på en liten snutt av en låt, fast man vet inte riktigt var den kommer ifrån? Man sjunger på, om och om igen, tills man inser hur himla jobbig den där lilla snutten är. Sedan när man sitter på Youtube och klickar sig från klipp till klipp, upptäcker man att "FAN det var ju Erik Hassle". Jobbigt värre.

True story, här är låten i fråga:


Ögat sover nu

Jag bara älskar Fläskkvartettens sound! Helt underbart. Lite knasprigt, laid back. Så effektfullt. Om ni får chansen, lyssna på deras tolkning av Over The Rainbow.

La Rumeur

Christophe Maé, återigen. Geniförklarad av undertecknad. Jag försöker fixa biljetter till någon av hans spelningar i sommar när jag är i Frankrike. Vi får se hur det går med det.
Christophe Maé - La Rumeur by ChristopheMae_officiel

You Got It

Roy Orbison, hur mysigt som helst. Detta är ett av de mest skimrande guldkornen från honom, enjoy.

Popular

Trea i Eurovision! Det är inte dåligt för en sådan låt. Det är med stor sorg jag även säger att Popular var långt ifrån sämst, särskilt om man kollar på de högre placeringarna.

Låten är faktiskt otroligt bra, i alla fall mellan 00.00 och 00.19. Sedan går det bara utför. Snygg scenografi tidvis också.


Jag som skulle plugga.

Jag gick upp klockan sju idag, trots att jag inte ska vara i skolan förrän halv elva. Jag hade planerat att plugga en del inför provet, men så fungerade inte internet. Jag gick alltså ned i källaren för att starta om bredbandet, men kom inte upp igen. Pianot står ju där, precis brevid bredbandet typ. Så jag satte mig ned och spelade ett tag i stället. Tiden flög iväg, och sen hade det plötsligt gått en timme. Oj. Men jag skrev en till vers på min senaste låt! Den blir asnajs.

Om jorden går under

...ska jag bekänna min kärlek för mannen jag älskar, och sedan ska vi leva lyckliga i alla våra dagar. Fast de blir ju inte så många om jorden nu går under. Jag älskar att fota gamla använda gitarrsträngar. Bilden har inget med inlägget att göra, men den är fin. Jag tycker om den :)

Jesus He Knows Me

Det är underligt vad man kan hitta på sin iPod. Jag hade ingen aning om att den fanns där, men idag snubblade jag över Jesus He Knows Me med Genesis. Lyssna på texten, särskilt i verserna. Refrängen ger intryck av att det är en mycket religiös låt, men tvärtom är den mycket kritisk. Sjukt smart text. Googla den om ni är intresserade :D

Genesis - Jesus He Knows Me by EMI_Music

Imma Be Rockin That Body

Fet video! Måste dock säga att albumversionen av låtarna (det är faktiskt två stycken) är snäppet vassare musikaliskt, men då får man å andra sidan inte se videon.

What's Up?

Så, vad har jag gjort sedan det senaste inlägget? Mest plugg. Och dans. Och musik. Jag har träffat lite kompisar. Och sånt. 

Jag har haft konsert, igår. Det känns som om det var jättelänge sedan, men det var igår. Det var musikettorna (bl a jag) och kören (där jag ocksåär med) som var med. Hur kul som helst, jag debuterade med egen låt inför riktig publik. Det gick nästan jättebra, jag screwade up lite grann, men inte så mycket. Mina älskade medmusiker klarade av att hämta upp missen, så det löste sig. Love you guys!
Nu är det projekt i skolan. Det innebär att jag antagligen kommer att ha lite mer tid att blogga, men vi får se. Man ska ju palla också.

Bye Bye Love

Ojoj! Vilken dålig (hhrrrm obefintlig) uppdatering det har varit på sistone! Jag har helt enkelt haft så himla mycket att göra. Ojoj. Nu kommer i alla fall Bye Bye Love med The Everly Brothers. Nice stuff.

I Want it All

Jag älskar Queens sätt att lägga stämmor! Det är ju helt underbart! I Want it All.... wow. Det som är emellan stämgrejerna är inte fullt lika imponerande, men inte fy skam i alla fall :)

Metro On Stage

Jag tror inte att det kommer att vara möjligt att jag är med i Metro On Stage. Man behöver ju som sagt ett bidrag, och studion är lika osammarbetsvillig som förut. Deadline är imorgon, och tills dess finns dessvärre inget hopp om att studion ska börja fungera igen. Suck.

Flake

Jag fortsätter på Jack Johnsson-spåret och visar Flake, ytterligare en underbar låt. Allt Jack rör vid blir till guld. Allt det guldet ser i och för sig ungefär likadant ut, men det glimrar himla fint i alla fall.

Better Together

Mysigaste låten ever. Jag har försökt lära mig den här i en evighet, men andra versen är aldeles för mycket ord på för lite plats, med alldeles för många ackordbyten som man ska tajma in någonstans där. Älskar texten dock. Den är så fin, så poetisk.

Professional Widow


Jöstanes

Stressig vecka! Say no more. Jag vet inte om nästa vecka blir bättre heller. Vi får se.

Hög på livet

Idag har jag mått så sjukt bra! Dagen började med en föreläsning på Zita som var bättre än jag väntat mig. Jag kom för sent till matten, men det vi gjorde på lektionen dämpade min panik inför det stundande matteprovet (imorron). Efter det var det en mycket trevlig lunch, och sedan var det franska. Jag hade förstås som vanligt lite ångest över det, särskilt eftersom jag hade muntligt nationellt prov på lektionen. Eftersom jag har fått G eller liknande på alla prov innan nationella väntade jag mig något i samma stil, men WOOOP WOOOOP så hade jag helt plötsligt säkrat ett MVG i hela kursen. SWEET DUDE ;)
Utöver det kickassbetyget såg vi en sjukt mysig film, Gosskören. Jättebra. Underbar. Fantastisk.
Christophe Barratier, Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier , Jacques Perrin, Kad Merad, Marie Bunel, Philippe Du Janeran, Jean-Paul Bonnaire, Maxence Perrin, Didier Flamand, Grégory Gatignol, Cyril Bernicot, Carole Weiss. Fransk film.

När jag gick hem från skolan mådde jag alltså väldigt bra, och för att bre på det lite extra var också ödet med en del. Jag skulle precis gå av tunnelbanan vid slussen, när
började spelas på blanda spår på min iPod. Jöstanes. Jag gick i lagom tempo till busshållplatsen, fortsätter i samma tempo, och när jag kommer fram till bussdörren är det min tur att gå på. 

Efter det åt jag middag och gick sedan till fiolen, där allt gick asbra och alldeles underbart. 
Nu är jag hemma igen, och ska äta chokladpudding. Epic.

Anxiety

Helt olikt Black Eyed Peas, men likväl genialt. Fasansfullt bra låt.

Fergie, will.i.am, Taboo och apl.de.ap

RSS 2.0