Gitarr :D

The Tool. Vilken underbar gitarr! Från Guitar People på Renstiernas gata. 

Den är så underbar att spela på att man dör, och ljudet är himmelskt, både med och utan förstärkare. Riktigt bra mikrofoner, med nästan osynliga reglage på insidan av ljudhålet. ÅÅÅh. :D 

Guitar People

Underbar inslagning va? :) 

.

Jeffrey Campbell

TiK ToK

Alla har vi hört Ke$ha's TiK ToK. Om man inte har levat under en sten i oräkneliga år har man hört talas om Ke$has TiK ToK. För den som har legat under en sten finns nämnda låt att lyssna på härunder.



Jättekul, eller hur? Verkligen... eller inte. Jag vet inte. Den var lite bättre förut, när man inte hade hört den tre tusen gånger. 

Låten är definitivt material att göra parodier på. Parodier, i regel, kan vara lite sådär halvroliga. Eller inte så roliga. De är ofta väldigt hemgjorda. Sedan finns det ibland de där parodierna som faktiskt är bättre än originalet. Välgjort och så. Snyggt. 





Nu är videon till den här VÄLDIGT hemmagjord. Men lyssna på bara låten, utan att kolla på videon. Den är riktigt proffsigt producerad, faktiskt (i min åsikt) bättre än originalet. Detta lyssnar jag mer än gärna på.





17

Min syster håller på att baka. Elvispen låter. Min syster är ibland (ganska ofta nuförtiden) en mycket snäll syster. 

Gud vad jag fjäskar, jag vill ju bara att min födelsedagstårta ska bli god till i morgon :)

R.I.P. Amy Winehouse

De flesta minns nog Amy Winehouse som den där tjejen som aldrig lämnade skvallertidningarna någon längre tid. Hon som kämpade med drogmissbruk och beroenden. Självklart brydde sig blaskorna inte riktigt om henne, hon var bara skandaltjejen. Det är lite synd, tycker jag. Att man inte fokuserar på hennes musik, som ju faktiskt är det viktigaste hos en artist. 

Amy winehouse, dead in an overdose. Back to black, Frank.

När Amy slog igenom var det mycket få icke-mainstream-kvinnor som lyckades i musikbranchen. Först genomslaget i hemlandet England, sedan supersmällen i USA. Hon öppnade upp musikscenen för många andra sångerskor, som Robyn och Lady Gaga. Hon omdefinierade brittisk soul, med bara två album släppta. Det är ganska häftigt. 



Sorgesamma tider

Norge. Need I say more? Nej, jag tror inte det. Förskräckligt, är vad det är. Hur kan en människa göra något sånt? 

Ifall det inte hade regnat så förfärligt mycket på fredagens morgon hade jag befunnit mig i Oslo under attentatet. Vi hade planerat att åka dit för att kolla på operahuset, något som jag har velat göra en tid. Men som sagt, det spöregnade hos oss i Uddevalla på morgonen, så vi beslutade att skjuta upp resan till en dag med finare väder. Chocken var stor när jag hörde nyheten på radio. 






Från och tillbaka

Göteborg! Eller, tja, Uddevalla. Inte ends det, ett litet litet område utanför Uddevalla. Men inte mindre awesome för det. Jag har inte kunnat skriva något, men nu är jag hemma. Jag ska dock sova nu, tänkte jag. God natt :)

Le och vinka, Le och vinka

De senaste dygnen har jag spenderat ute i skärgården på våran otroligt fina Smaragd. Jag och två kompisar skulle segla båten från Ingarö till Velamsund, hemmahamnen. Vi seglade en etapp till Västerholmen, där vi lade till för natten. Det regnade ganska mycket, och blåste i en hel del första delen. Efter ett tag mojnade det ordentligt.

Den kvällen grillade vi världens godaste lax i en nästan solnedgång. 



När vi hade kommit fram till Tegelön bestämde vi oss för att ta en tur in till stan. Så vi seglade hela vägen in till grönan, vinkade åt turister som fotograferade oss från turbåtar och blev förföljda av finlandsbåtar. 

Vi seglade in till stockholm, för det var så fint väder och så hade vi så lång tid på oss.
Puddingen II med Södermalm i bakgrunden. En av få bilder jag tog under seglatsen, jag hade andra saker för mig. 

Det var en helt otrolig seglats, med alla tänkbara väder och vindar. Måste göras om.

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Om jag hade obegränsat med pengar, skulle jag köpa en båt. Eller flera. En katamaran, kanske, 40 fot eller något i den stilen. Snabb som satan. Med grå segel, svart spinnaker. Eller en VO 70. Det vore ganska coolt. Annars såklart en Smaragd. Underbart. Mindre båtar är ju en annan sorts segling. En Hobie Dragon skulle inte vara helt fel, hobiesarna är ju så fruktansvärt roliga att segla!
Om man fick RIKTIGT obegränsat med pengar, skulle jag även köpa en massa andra saker. Som en Lamborghini Avertador. Ett fint hus. Massa skor. Kläder. Fina tillställningar. Resor. Gitarrer. Studio med separat trummrum. 

Efter ett tag skulle det nog inte vara så roligt att ha så mycket pengar. Om man kan köpa allt man vill ha, vad ska man drömma om? När man har sålt sina drömmar har man inget kvar.

Segling!

Imorron sticker jag ut och seglar med några kompisar. YAy!
På grund av vindhastigheten kan det tänkas att vi bryggseglar en natt, men vi får se. Säkerheten först :)

Just det...

Jag hade ju tänkt att jag skulle säga vad jag tyckte om sista filmen också! Det glömde jag... 

Den var bra. Jag läste boken dagen innan jag såg filmen, så jag hade allt i färskt minne. Det var några saker jag skulle ha velat var med, men som inte var det. Jag hade gärna sett Dumbledore gråta till exempel. Men så länge det var Neville som dödade Nagini är det ingen fara på taket. Om de hade bytt ut honom hade jag blivit arg.

Slutet

Vi kör på en liten tribute till Harry Potter, the Boy Who Lived.


Nu är den sista Harry Potter-filmen ute. Jag tror att jag drabbas av PPD (den översta på sidan).

Böckerna började jag läsa när jag var fem eller sex år, första filmen (7 års åldersgräns) fick jag bara se i sällskap av förälder (pappa), och jag drömde mardrömmar flera nätter efteråt. Aaah, nostalgi. 

Förutom att böckerna och filmerna är fantastiska, är ju faktiskt musiken underbar. Strålande. Jag är en riktig sucker för filmmusik över huvud taget, men musiken i Harry Potter är bland mina favoriter. De vaggar in en i precis den känsla händelserna i filmen har. Fantastiskt. 



När Dumbledore dör:




Kärlekstemat:




Obliviate - Början av 7.1 (riktigt låg i början, hoppa fram till typ 0:40)



Malfoy's Mission spelas när Malfoy smyger omkring i 6e filmen.



Jag inser att det är långt ifrån alla som uppskattar filmmusik utan film till. Jag gör det i vilket fall. Det är häftiga grejer, det här.

LoveStoned/I Think She Knows Interlude

Justin Timberlake, ja. En Justin som nog har fått falla i skuggan av en viss Bieber. Lite synd, för han (Timberlake) är sjukt talangfull. Lite smörig såklart, men man kan ju inte förneka att han är cool. Storhetstiden, eller kanske genombrottet, var ju på den tiden man lyssnade på sådan musik.
Han har ju dessutom gått och blivit skådespelare, med stor framgång.

Just den här låten brukar jag lyssna på i en remix, som är snäppet bättre. Den är desvärre tillsvidare ofunnen. Eller hur man nu ska uttrycka sig. Men orginalet är inte så pjåkigt det heller. 

Jag gillar kontrasten mot slutet av låten. Den passar väldigt bra där.

Sing Song Swing


Brighter Than the Sun

Jag blir glad av den här låten. Den är mysig på något vis, man dras in i den. Underbart.

A Ma Place

Det här är en av de låtar jag stötte på i Frankrike. Första gången bara musikvideon, utan ljud, på en uteservering vid medelhavets strand inte långt från Cap 3000. Jag lyckades se att det var Zazie och en kille som sjöng, och att låten kom från 2011. Zazie hade jag lyssnat på innan, så jag tänkte att jag skulle kolla upp vilken låt det var. 
Ett par dagar hörde jag en låt på radio, och tänkte "Hmm, den här var ju ganska bra... undrar vad det är för låt". Jag bestämde mig för att lyssna efter ett namn när låten var slut. Det kom så klart ett namn, men det var ju på radiosnabb franska, och jag fattade absolut ingenting. 
När jag kom hem och sökte på den information jag hade, visade det sig att videon och låten hörde ihop. Lustigt kan det vara.
Jag gillar både låten och videon. Videons grundidé är lysande, även om utförandet är lite sådär. Låten blir bättre och bättre ju längre man lyssnar, den är väldigt bra uppbyggd.

Robot

Nytt från 3OH!3 ; Robot. Riktigt bra, mig gillar. Lite hårdare än vanligt från 3OH!3. 

BREAKING NEWS!!!! eller nåt.

Det har kommit upp en ny funktion i bloggen. Ojoj. Den som gissar rätt på vad det är.... får ett fint pris. Ära. Kanske ett inlägg tillägnat sig. Oliiiidligt spännande.

What You're Told

Helt underbar ju! Hittade videon via den här bloggen.

Originalversionen här.

Hemma, ordentligt

Det har dröjt ända tills nu att känna att jag riktigt har landat i Sverige. Jag har tagit sjukt många bilder, så ett par av dem kommer jag antagligen att tvinga er att titta på. Musicerandet hade jag dock tänkt fokusera lite mer på, det har inte varit så mycket sånt i de förinställda inläggen. Jag satt och ordnade dem mitt i natten, inte min allra mest kreativa natt någonsin. Men snart kommer det. Jag lovar. Jag har ju spenderat två veckor i Frankrike, och dammarna i ispirationsfloden håller på att spricka nu. 

Jag hoppas att alla har haft det gött hemma i Sverige i alla fall. Trots kylan och molnen, diset och resten av den svenska sommaren. Nae, skämt åsido, jag gillar Sverige. Fast Frankrike är ju sjukt najs med sol och varmt och god mat och Mimolette. Jag har en mimolette extra vielle (lagrad i 18 månader :D) i kylskåpet. Jag kanske ska ta en liten bild på den, det är en ganska speciell ost. Mums!

På flyget hem

Nu sitter jag i ett flygplan. Just nu. Och det har är inget förinställt inlägg. Hur går det till? :-O Norwegian har kommit på den briljanta idén med trådlöst nätverk i planet. Jag har alltså på min för ändamålet aningen bristfälliga mobil gått in och surfat för första gången. I ett plan, that is.

Tango

Kolla här. Man kunde inte bädda in videon. :'(

Sweeny Todd

Underbar musikal som alla (förutom de med svag mage) borde se. (Nästan) Alla skådespelare som är något är med här.

Another Cup of Cofee


A Song About Acne

Detta är en kille som heter Charlie McDonnel, och går under namnet charlieissocoollike på youtube. Han är en youtube-kändis som gör filmer om lite allt möjligt. Frågesport, Vlogg, välgörenhet, musik. Han är bland annat med i ett band som bara spelar låtar om tv-serien Dr Who.

Med bakgrunden klar, vill jag visa denna låt, som sätter sig oerhört fort på hjärnan. Och gud vad man kan identifiera sig med texten!
Nästa lunchkonsert? :)

Dryckesvanor

Coca-Cola eller Pepsi?
Ingetdera, om jag får slippa. Just läsk med kolasmak har jag aldrig varit förtjust i, UNDANTAGET JULMUST förstås. Läsk över huvud taget är inte min grej riktigt. Ett bra bubbelvatten är mycket mer uppskattat. De allra bästa är San Pellegrino och Athena. Det senare är en riktig budgetvariant (till skillnat från den föregående), men ack så gott det vattnet är! Särskilt det med citronsmak. Det är nära perfekt; bra smak, lagom stora bubblor som är lagom många. Oooh. 

Men nu var ju frågan om jag föredrog Cola eller Pepsi. Svårt. Men jag måste nog säga pepsi i de flesta fall, även om jag tycker ganska bra om coca-cola med vaniljsmak. Jag vet inte varför, den verkar ganska vidrig egentligen. Men som sagt, Pepsi. Ja.

RSS 2.0