Elfiol

Jag var och provspelade en Bridge Aquila igår. Den var riktigt bra, jag gillar den skarpt. Jag provspelade några andra fioler också, men de var inte lika bra. Till exempel kunde man på flera av dem inte byta varken hak- eller axelstöd, och de som fanns var väldigt obekväma. Dessutom var det bara Bridgen som hade akustisk resonans, vilket är mycket trevligt, tycker jag. Man känner tonerna i hakan, liksom. 

Nu är det bara färgvalet kvar. Jag lutar åt en vit. Vad tycker ni? Här kan ni klicka er runt och kolla på olika färger :)

St Louis Blues

Den här typen av musik är helt underbar. Om det är någon som vill spela sånt här med mig så är jag all yours, bara så att ni vet. 


Fame Over Demise


Teenage Dream Cover

Detta gillas starkt. Älskar särskilt biten som kommer efter 2:35.

Ghetto Gospel


I Care

Jag gillar speciellt biten där Beyoncé walear tillsammans med elgitarren. Det är coolt. 



Jingle Bell Rock (24:e December)

God Jul! Jag hoppas att du har haft glädje av min musikkalender, och att du i fall av brist på julmusik använder den här spellistan. Sätt den på repeat, kanske blanda spår, och vips, så är julaftonskvällen räddad! 

Njut av livet och julklapparna! Kram! 





Och en av årets höjdpunkter:



God Jul Igen!! :D

Run Run Rudolph (23:e December)

Idag är det dagen före julafton! Nu är det dags för Rudolf att börja springa. Har du inte köpt alla julklappar och slagit in dem föreslår jag att du också börjar springa. Har du idétorka till julrimen, kolla här eller här.



Rockin Around the Christmas Tree (22:a December)


Mer Jul (21:a December)

Jag älskar jullåtar där besvikelsen över juletiden kommer fram. Lite lagom pessimistiskt, en omöjlig dröm om något som inte riktigt är uppnåeligt. 


Christmas In Hollis (20:e December)

Åååh, det är så fint. De ska rappa och vara häftiga, och samtidigt göra en julsång. Jag älskar det! Lyssna på texten och alla fina rim! :D



Det är inte snön som faller (19:e December)

Det här är en av mina absoluta julfavoriter. Det är inte jul utan denna i högtalarna och hela familjen skrålandes och spelandes på luftgitarrer, omkringskuttandes a la punk. 

Lägg särskilt märke till den talande texten och hur väl videon passar till denna. Sånt här görs inte längre. Det är synd. 


The Coventry Carol (18:e December)

Glad fjärde advent! Nu är det inte långt kvar!

Sånt här tycker jag är så otroligt vackert. I lagom doser, that is. Som bakgrundsmusik när man ska julmysa. Åååh. 



Santa Claus is Comin to Town (17:e December)

You know what? Igår slutade min skola :D Så nu har jag jullov!!


Jul-Elvis (16:e December)

Mys.


Gott Nytt Jul (15:e December)

Jag kunde inte låta bli. OKEJ??? :D


Have Yourself A Merry Litte Christmas (14:e December)


O Helga Natt (13:e December)

Idag är det Lucia! Det firas med en video av förra Lucia, i Gustav Vasa Kyrka, där Viktor Rydbergs Gymnasier hade luciatåg. Jag var med där. Och det var awesome, verkligen. Väldigt maffigt.


Tomtarnas Julnatt (12:e December)

Detta är snyggt. Otroligt snyggt. Me is lovinit.


Why Don't You Love Me


This Christmas (11:e December)

Glad tredje advent!


Tänd ett ljus (10:e December)

Jag blev lite konfunderad när jag sökte på denna låt, eftersom det kom upp en massa träffar från Allsång på Skansen. "Har de verkligen allsång på julen?" Tänkte jag. Men nej, det har de inte. Det var på sommaren. 

Till följd av detta drabbades jag av något av en identitetskris, eftersom alla mina värderingar stod på ända. När jag sedan lyssnade igenom låten återställdes min världsbild, eftersom de faktiskt sjunger "GOOOOOD JUUUUUUL... och gott nytt ÅÅÅÅR". Suck on that, Måns Zelmerlöv. Julsånger mitt i sommarn. Pyttsan. 


Do They Know It's Christmas (9:e December)

EPISK JULLÅT:


Sh'Boom

Glädje! Och pure awesomeness. Lägg märke till hur otroligt finessfyllt stämmorna är lagda, och hur de ändrar små små smååå saker hela tiden för att man aldrig ska bli uttråkad. Oooh. Sh'boom.



Sleigh Ride (8:e December)

Ooohlalaaa! Det är SpiceGirls som är i farten! Eller, inte egentligen. I låten är de i farten. Men i verkligheten? Bara som nostalgiska återblickar.


My Only Wish (This Year) (7:e December)

Alla älskar Britney. Punkt.


Santa Claus is Comin to Town (6:e December)

Detta är inte ett jättebra klipp egentligen. Men alla har tomteluvor, och vårallas egen Bruce Springsteen (som faktiskt är bra) har en röd hatt med vitt fjäderfluff på, så jag tycker att videon är helt klart sevärd. 


Jul, Jul, Strålande Jul (5:e December)

Den här låten har jag spelat många gånger på fiol, men mer sällan sjungit. Det är så otroligt fina stämmor! Det tog ett tag att hitta en version med ungefär de stämmor jag vill ha den med, men det är sååå värt det. Massa cred till Umeå Studentkör!


Reality

Väldigt tänkvärd intervju med Lady Gaga. Älskar henne mer och mer. Inte nödvändigtvis för hennes musik (men ja, den blir bättre och bättre) men hennes sätt att tänka.






Lady Gaga är en klok kvinna, hur galen hon än kan tyckas vara.

Happy Christmas (War Is Over) (4:e December)

Ååååh, älskar denna. Lennon is my hero. Glad andra advent!


John Lennon & Yoko Ono - Happy Christmas (War is Over)

Let It Snow! (3:e December)

JAAAA LÅT DET SNÖAAAA!!! Jag behöver snö för att få julefrid. En jul utan snö är liksom inte samma sak...


Let it Snow! - Dean Martin

White Christmas (2:a December)


White Christmas - Bing Crosby

Jul Igen (1:a December)


Just D - Jul Igen

Nu börjar julkalendern!

Även om det i större delar av lilla landet mellanmjölk inte finns någon snö, börjar det ändå bli dags för den där mysiga julstämningen att infinna sig. Lussebullarna ska bakas (eller tas ut ur frysen för att tinas/värmas i micron), glögg ska värmas (men absolut inte kokas), julgodis ska bakas (många gånger under julen, eftersom det tenderar att ta slut ganska fort) och lucialinnen skall hittas och provas. För att inte nämna julklapparna som måste inhandlas. 

Hur som helst, julkalendern börjar! Jag brukar aldrig se den, dels för att den är så tidigt på morgonen, dels för att jag brukar prioritera annat. Men det är faktiskt bra mysigt att gå upp på morgonen, det är mörkt ute, man är fortfarande lite sömndrucken, sätta sig framför TVn med resten av familjen, och få lite julstämning i systemet redan på morgonen. 

Även här på Think Music har jag planerat en liten julkalender! Det kommer att bli underbart: i enlighet med bloggens inriktning har jag valt ut en jullåt för varje dag som är kvar till julafton. IT'S GONNA BE AWESOME!!! Jag började med en spellista på Youtube, med ambitionen att det skulle bli just 24 låtar. När jag hade 40 stycken blev jag ledsen, eftersom dagarna inte alls räcker till för så många låtar. Därför strök jag några tills jag kom ned till 32, vilket faktiskt bara är åtta låtar för mycket. De som inte får plats kommer att finnas med i min ULTIMATA JULLÅTSLISTA som jag kommer att länka till på julafton. Som en liten julklapp. :)

God Jul <3

RSS 2.0