Varm choklad

Har just ätit frukost på hotellet, nu är det dags att dra vidare mot Trysil. Det ska bli jätteskönt att komma bort, åka skidor och umgås med trevligt folk. Fast jag kommer antagligen inte att ha tillgång till internet, så jag kan inte garantera några inlägg på ett tag. Tyvärr.
Baby Can I Hold You av Tracy Chapman.

Jojje

Jag har vuxit upp till musik av Jojje Wadenius. Kalles klätterträd, Den jag älskar heter Örjan, Kråkbegravningen... Men Jag är det fulaste som finns var den första låt jag lärde mig att plocka på gitarr, och kommer därför alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Mys :)

Jag spelade på samma koncert som Jojje en gång. Det var stort, mest för mig tror jag. Jag stod och sjöng med backstage, alla tyckte att jag var lite galen som kunde alla texter utantill. Men så går det när man i stort sett blivit uppfostrad med Jojjes musik :)

Far, Far, and Further Away.

Underbart hotell måste jag säga. För att komma till vårt rum går man upp för en trappa, genom en korridor, nedför en trappa, genom en korridor, genom dörren i slutet, genom en korridor, runt ett hörn, en bit till, genom en dörr, nedför två trappor och genom en till korridor. Jag känner att det kommer att bli svårt att hitta ut härifrån.

På väg till plugget

Nu har jag visserligen varit i skolan ett bra tag, men när jag klev in genom dörren var den denna låt som spelades i min iPod. Underbart jazzig med bluesiga influenser och och och alldeles underbart. Melody Gardot är så sjukt talangfull, men alla hennes låtar låter ungefär likadant. Vilket i och för sig är ganska skönt när man vill slappna av; man bara flyter med i hennes underbara melodier.

Heartache

Lady Gagas mycket omtalade framträdande av Paparazzi på VMA. Man blir rörd, det är så mycket känsla. Effektiv scenografi, kindof :D

Chanson d'Ami

Underbar låt, underbar video. Say no more.

Soon I'll be...

... Gone Going av Black Eyed Peas ft. Jack Johnson. Enjoy.

Frisk!

Nu mås det bra igen! Underbart! Vi firar med Foux de fa fa från Flight of the Conchords. Haha.

En marängs memoarer

Idag har jag sysselsatt mig med fotografi. Min modell: en maräng. Kan det bli bättre? Jag har varit piggare idag, men jag var ändå trött när jag var klar. Men det var roligt :D Här kommer ett par stycken av bilderna jag tog.
Bookworm
Social Butterfly
Bedtime
In the Spotlight
Gud så kul man kan ha med en maräng!

Krax

Jag satt nyss vid pianot en stund och försökte sjunga. Det gick väl sådär kan man säga. Det märks att jag knappt har använt rösten på en vecka, jag kan inte ta höga toner och inte de lägsta. Känns skumt, mitt register går normalt ganska lågt. Den lilla detaljen att jag måste stanna upp och hosta är lite störande också. Jag började spåna lite på en överraskningslåt till en kompis som är väldigt talangfull, men jag fick avbryta det. Man måste ju kunna testa melodin, typ.

Blä, ont i halsen och hosta är det värsta jag vet. Jag blir deprimerad av att inte kunna sjunga.

Consoler of the Lonely

Ensam som jag är behövs lite uppmuntran... Nae, kanske inte. Men sjukt bra låt i alla fall. Den passar ju ganska bra till min ensamhet :P

Sort of

Svårt att inte gilla Sort of med Silversun Pickups. I alla fall enligt mig :)

Tristessssssssss

Nu har jag varit sjuk sedan i onsdags kväll, och är verkligen trött på det. På tv går bara tråkigheter, ingenting händer över huvud taget och jag är alldeles för trött för att göra något. För pigg för att sova. Tristessen äter upp mig. Herregud, vad munter jag låter. Mamma gav mig i alla fall en pepparkaka, med resonemanget: "Det är ingefära i pepparkakor. Ingefära är nyttigt. Pepparkakor är.... nyttiga... typ."
Pepparkakor må kanske inte vara nyttiga, men lite gladare blev jag i alla fall. Najs.

Tillitsproblem

Jag ligger lika sjuk som tidigare, men måste ändå arbeta på naturkunskapsuppsatsen som ska in senast idag. Känns inte alls bra. Här kommer en låt att muntras upp av. Originalvideon är jättemysko, men gick inte att bädda in. Ni kan kolla på den här.
Annars kan man ju lyssna på låten utan att se videon.

Down

Sjukt mysig låt. Punkt.
Absolut något man borde utöka sin reportoar med, kanske att spelas på en lunchkoncert? Stämmor, piano, gitarr, mys. MYS :D

Hello

Just nu sitter jag och knarkar Glee-avsnitt eftersom jag inte orkar mycket mer än att kolla på film. Jag har försökt sova, men det går bara inte.
Här kommer i varje fall Hello I Love You-framträdandet med Finn från avsnitt 14.

Och så vidare

När man tänker Hallelujah brukar mina tankar automatiskt gå vidare till Shrek, sedan ta det lilla steget till Gustav, och därifrån är det inte alls långt till Black Eyed Peas. Pump It har alltid varit en av mina favoritlåtar med just Black Eyed Peas, man blir så himla glad. Pumpad, typ. Motivation, here we go!

En väns dubbelgångare

Jag kom att tänka på Amanda Jenssens framförande av Hallelujah i Idol 2007 av någon anledning, sökte upp den på youtube och slogs av hur lik hon är en av mina vänner. Inte bara det otroligt blonda håret och ansiktsdragen, men hur mycket känsla hon lägger ned i sin sång.
Hur som helst, klippet är helt underbart, sången börjar på ungefär 2.19 för den som är otålig.

Something Old

Inget är charmigare än gammal blues och jazz. Jag pratar om Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billy Holiday. Hela gänget. Spotifylista med gammal, underbar musik.
En version av St. James Infirmary Blues
Mack The Knife med Ella Fitzgerald (den låt jag sjöng på mitt intagningsprov till skolan)
Blue Moon med Frank Sinatra

Hemma, sjuk.

I actually did see this one coming. Hela familjen har legat hemma sjuka, alla med samma symptom, och nu var det alltså min tur. Suck. Jag får trösta mig med bra musik och trevliga filmklipp, varvade med skolarbete så klart. Att vara sjuk är tydligen ingen ursäkt för att missa deadlines, det spelar ingen roll vad du har smittats av.
Jag har klickat runt på videos med Diversity, en brittisk street-dance-grupp som vann Britain's Got Talent år 2009. Riktigt bra! Man kan tyvärr inte bädda in klippen på dem, men här är en länk att börja på.

In a Dance Mode

Jag är jättetaggad på dans idag! Ska till Danscenter med L, som ska prova jazzen för Emilio. Gud så underbart! Det enda som tar ned mitt humör lite är att jag är aningen förkyld, så jag kommer inte att kunna köra fullt ut om jag ska köra flera klasser.
Här är en video jag hittade nu, när jag egentligen ska plugga biologi. BRA JOBBAT!

Sjukt cool människa

Den här människan är så sjukt cool. Tänk bara vilken kroppskontroll!

Kontrast

Aaaaaningen annorlunda mot mitt korståg i Tokio Hotels räkning. Suveränt, icke desto mindre. Enjoy!
Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers

Nytänkande

Antingen hatar man dem eller så älskar man dem. Många säger att det inte finns något mitt emellan, men jag är just det. Mittemellan. Jag har i och för sig haft en älsk-period, bara ett litet tag efter min hatperiod. Nu är jag alltså mittemellan.
Vad är det man kan älska eller hata då? Jag pratar om Tokio Hotel. Faktiskt. Antagligen är du redan ett stort fan, eller så vill du inte höra talas om dem, än mindre lyssna på dem. Jag säger så här: FÖRSÖK. Har du problem med klädstilen eller frisyrerna, BLUNDA. Har du problem med språket, låtsas att det är på nåt språk du gillar eller lyssna på den engelska versionen. Tänk bort den tyska brytningen som ligger och lurar på alla "d". Lyssna bara på själva musiken, för det är den som räknas.
Wo sind Eure Hände
Geh
Ready, Set, Go!

Lite extra smaskigt

I helgen har jag varit insnöad på Mando Diao, som jag inte lyssnat på så mycket på ett bra tag. Nu var det i alla fall så att svt2 sände en koncert med dem i lördags, och jag insåg på nytt hur underbara dom är.
Här kommer alltså några av mina Mando Diao-favoriter.
Killer Kaczynski

Mr Moon

Ett liveuppträdande - och fortfarande lika awesome!

Kung av Sand

En mycket fin svennesvennig sång som har hamrat sig in i allas våra hjärtan. Spelas frekvent närhelst det finns en gitarr, eftersom den av någon anledning är den enda låt som alla kan ordentligt.

Kung av sand. Kung av ingentingalls.
Mys och längta till sommaren :)

Christophe Mae

Tänke tipsa om lite fransk musik idag. Jag köpte en skiva av Christophe Mae när jag var i Nice för två år sedan. Förra året köpte jag en till skiva, för den här killen är suverän. Lyssna på livelåtar, Christophe är underbart musikalisk och har ett underbart krispigt sound till och från. Han är verkligen förebildsmaterial, har arbetat sig upp från ingenting för att bli en av nutida Frankrikes största artister.

Mello 11

Så, nu har alltså Sveriges mest älsk-hatade musikevent dragit igång igen. SVT har mutat några tv-profiler, hyrt diverse arenor över landet (däribland självklart Globen), valt ut bidrag och som vanligt ändrat röstsystemet så att de ska kunna meddela tv-publiken att de har slagit röstrekord i år igen. IGEN.

Folkfesten har börjat. Första deltävlingen skulle vara det starkaste startfältet enligt många, men som vanligt blev man lite besviken. Dilba levererade inte alls vad jag förväntade mig av henne, och Jonas Matsson verkade oerhört nervös, vilket påverkade hans prestation negativt. Jenny Silver levererade en stereotypschlager innehållande både glitterklänning och tonartshöjning, och Rasmus Viberg lamslog mig med sin underbart knaspriga röst.
Underbara Swingfly gick mot min förmodan direkt till final. Jag visste inte att Sverige hade så bra musiksmak.
Det märktes att Danny har tränat upp både kondition och teknik, och låten var faktiskt riktigt catchy. Säger man samma ord 45-50 gånger tenderar det att bli så. Jag misstänker att In the Club kommer att spelas en hel del både på radio och på dansgolvet.

Hemma... mer än jag velat

Idag har jag varit hemma. Mer än vad jag velat. Igår natt kom vi hem från Lofsdalen, det har varit sjukt kul att åka skidor med massa underbara människor. Vi hade en jättebra guide.
Idag har jag alltså varit hemma från Lofsdalen, men mer hemma en det ändå. Jag vaknade med en otrolig huvudvärk, som sedan gick över i illamående. Inte trevligt alls, men nu mår jag bättre. Tjoho :)

Lofsdalen, Here I Come

Snart bär det av till Lofsdalen! Det ska bli jättehärligt att åka skidor, hoppas att backarna är bra. Innan vi åker ska jag dock ha kemiprov... Mindre kul. Och sedan är det matte.
Jag får tänka förbi det, och bara se det som komma skall! Jag kommer antagligen inte uppdatera något under helgen.
En underbar låt från Black Eyed Peas' nya skiva The Beginning.

Original/Remix(ish)

Många har hört Stronger av Kanye West, men hur många har sett originalet? Jämför musiken, jämför videorna.
Över: Kanye Wests version. Under: Originalet av Daft Punk

Hilti & Bosch feat. Co-Thkoo

Dansarna är hur synkade som helst. Bitvis i alla fall. Favotitdelarna är 1.26, 1.55, 2.07.... det blir för många om man ska ta alla mina favoritdelar. Kolla på hela helt enkelt :)

Inställt :)

Dagens enda lektion (idrott) var inställd idag, men det fick jag inte reda på förrän jag var i slussen. Katarina hade fått ett sms från skolan. Väldig tur att jag träffade henne, eftersom min egen mobil dog i morse. Idag har jag alltså varit hemma och pluggat inför kemiprovet i morgon, och så har jag packat lite inför skidresan. Senare ska jag på dans på Danscenter. Det blir jazz, och eventuellt house. Fast jag tar nog bara en eftersom jag ska åka skidor och inte vill ha världens träningsverk. Det är ju första klassveckan sedan jul.

Take Me to the Riot

Take Me to the Riot av Stars. Själva låten börjar efter ungefär en minut. När jag såg videon blev jag lite besviken, låten är verkligen mycket bättre om man inte kollar på videon. Så blunda :)

RSS 2.0