Little Black Submarines

Av The Black Keys. Fantastisk låt, fantastisk video. 
 

Fortsätter framåt

Eldkonst-låten fick bra respons, vilket är kul. Den är klar, och den har utvecklats något enormt från vad den var från början. Den har gått från 2min11sek av endast trummor och percussion, till över fem minuter av mytisk ritualkänsla. Jättehäftigt. Min grupp har varit fantastisk att arbeta med, och det känns som att alla verkligen har haft något att bidra med. Jag är väldigt stolt över slutprodukten, och ser fram emot att se vad dansarna kan komma på. 
 
Igår var jag och skulle skriva musik med ett par kompisar, men det slutade med att vi bara satt och diskuterade olika funktioner i Logic samt en massa prat om andra projekt. Jag ser det inte som ett misslyckande att inte ha skrivit något i det här fallet; det gav mycket att utbyta idéer och tankar. 
 
Jag vet inte om jag har nämnt det innan, men jag har arbetat som fotograf åt Guitar People, en gitarraffär på Renstiernas Gata 21 i Stockholm. De har ett eget märke som heter theTool, och det är främst dessa gitarrer jag har fotat. De är riktigt bra, jag spelar själv på en theTool Acoustic Special Edition Cutaway Electric, och jag älskar den. De justerar alla gitarrer så att de blir helt fantastiska att spela på, vilket få gitarrbutiker gör som standard. Hursomhelst, jag har fotograferat gitarrer där, och nu finns ett insagramkonto också! Så gå och följ @guitarpeoplesweden, så får ni se massa fina gitarrbilder!! :)

These Days

These Days är just nu en av mina absoluta favoritlåtar. Jag blir helt galen på hur seg den är, och hur all over the place melodin i versen är, men det är väl det som gör den så bra, antar jag. 
Refrängen är ren perfektion. Texten. Melodin. Stämmorna. Arret. 
 
 
Man tänker inte på det så mycket, men tempot går upp en del i refrängen. Jag har upptäckt att detta är ganska vanligt, så det är något jag tänter annamma i min egen musik.

I Can't Make You Love Me/Nick Of Time

 Justin Vernon från Bon Iver gör en cover på I Can't Make You Love Me / Nick of Time i studion.
 

More Than Love

 

Eldkonst

Vår första uppgift i Eldkonst-projektet var att skriva beats. Alltså bara olika trumm-ljud och percussion. Vi är 32 i kursen (tror jag) och totalt skulle det skapas 10 låtar. Alla gjorde var sitt beat, och sedan fick dansarna välja ut sina 10 favoriter att dansa till, alltså vilka beats som var mest inspirerande. 
Mitt beat blev valt! :DDet gör mig otroligt glad, för det är en sådan bekräftelse på att det man gör är bra, och att jag har lyckats inspirera andra. Nu ska vi fortsätta arbeta på låtarna, lägga till instrument och melodier. Slutprodukten kommer man att kunna höra på Lucia. 
SÅÅÅ TAGGAD!!!! :D

After Ever After

Jag träffade Julia idag, och hon visade mig den här videon. Ambitiöst arr!
 

Början

Nu har jag gått ett antal veckor på min kurs, och jag ÄLSKAR den. Det är en perfekt ursäkt att skapa musik, men det är inte så många uppgifter att man inte hinner skapa något eget. Jag var på närträff i fredags, och fick alltså träffa min klass. Det var superkul att se vilka människor som gömmer sig bakom namnen, och jag måste säga att jag var förvånad över hur stor spridning det är på deltagarna. Både åldersmässigt (19, jag är yngst, till 54 år) och erfarenhetsmässigt. Det finns människor som aldrig har skrivit eget, men producerat, eller bara skrivit eget men aldrig gjort en produktion. Sedan finns det de som har låtar ute redan, och så finns det de som inte har gjort så mycket alls. Det är även kul att folk kommer från så många olika ställen. Det är bara jag och en till som kommer från Stockholmsområdet. Nu håller vi på med Eldkonst. Man kan googla det om man vill veta vad det är. Coolt. Vi ska alltså skriva musiken till detta. Kul! Så, det var en liten update. Ha det gött!

RSS 2.0