Mr. Know It All

Kelly Clarkson, tjejen från American Idol, som har varit i det närmaste osynlig på sistone, har gjort come back. Nytt material, aningen ny image, nya skor. Antagligen i försök att komma ifrån Idol-stämpeln. Lyckas hon? Att komma ifrån sin stämpel, ja. Det skulle jag nog säga.

Hade det inte varit så att jag fått hennes första skiva i födelsedagspresent för en herrans massa år sedan, hade jag nog inte ha känt igen henne. Kanske för namnet, som ändå var ganska aktuellt tack vare att bland annat Because of You (kolla först på videon i inlägget!), som ju var en ganska stor hit.



Jag tycker ändå inte att detta är särskilt bra. Det är lite för anpassat till dagens populärmusikala klimat. Låten är skriven med målet att bli en hit.

Nu ska vi skriva en hitlåt som ger Kellly sin plats i rampljuset tillbaka

Och så skrev man Mr. Know it All, producerade den och spelade in en fancy video. 

Kelly är ju hur underbar som helst med sin jämna, men ändå karakteristiskt halvraspiga röst, men det här är inte riktigt så bra som det borde. Tyvärr. 


Dans förbjudet

Det visste jag inte innan, men dans är tydligen förbjudet i Sverige, om man inte har tillstånd. Intressant, det är det ingen som har sagt till mig.


What Goes Around...Comes Around

Har jag rätt om jag säger att låtar som denna är lite bortglömda? Jag tror så. Det är inte ofta man hör låtar som har samma sorts gung. Inte nya låtar. Och de gamla spelas inte lika mycket längre. Här är den i alla fall. Jag spelar den något undanskuffade Justin's musik.


When I Get You Alone

Dålig kvalité på videon. Bra låt. Eeeehm, man får väl blunda eller nåt. 


Not Over You

ÅÅÅÅÅH! Gavin Degraw har släppt ett nytt album! Man bara måste älska hans röst, den har en häftig balans mellan rasp och honung. 




Gillar låten bättre än videon, så det är helt okej att blunda/kolla facebook medan man lyssnar.

She Moved In




Yo-Yo

Me likey-likey. Yo. 
Låten i vilket fall. Nicola Roberts är inte klockren rakt igenom, men hon är cool. 


A Hard Day's Night

Originalet, Beatles. = Legendary. Åh, detta klassiska riff. 



...och en cover av Mando Diao, som är som en helt annan låt. Fast ändå samma.


To Keep Me Warm

Emma Louise, up and coming från Brisbane, Australien. Riktigt mysig musik, man bara svävar bort och njuter. Kolla även på Jungle (lite nyare, mer massproducerad, men fortfarande bra. Särskilt refrängen, som man fastnar i) och The Thief (hur fin som helst). 


Blackout


Something



Klassiker; har alltid varit, kommer alltid att vara. Älskar användandet av färgningar.

Busking

Texter behöver inte vara djupa om man är anspråkslös. 

I Need A Dollar, Again

Jag fick en fråga i ett kommentarfält, med länken till denna video följd av ett par frågetecken. Till svar lägger jag upp denna video, vars innehåll jag har lagt upp en gång tidigare, men i en live-version. 

Denna låt ska jag spela på en välgörenhetskonsert i vår. Vidare information om datum och sånt kommer senare! :)


Resten av ditt liv

Detta gillas. Timbuktu över huvud taget gillas. 


Feeling Good

Det finns sånt där som är underbart. Och så finns det sånt som bara är cheesy. Efter en stunds funderande, filosoferande och diverse diskussioner med mig själv kom jag fram till att den här låten tillhör det tidigare slaget.



Michael Bulbé har en fantastisk röst! Man håller ju på att dö!

Circus

På tal om Britney, bara. 



Crank It Up

Hade låten gått ett par BPM snabbare hade den varit bättre, men som den är är den ändå helt okej. Lite Britney över det hela. Angående videon är jag inte jättepositiv, Ashley ser lite stel ut. Det är inte all in, lixom. Gillar dock metronomen. Det var en strålande idé.


I Heard it Through the Grapevine

Ååååh! En riktigt skön gammal goding, som jag tyvärr hade glömt bort för ett tag. Men, det är nästan det mest underbara som finns: Att återse en gammal vän. 


Sweet Jesus

Så cool. Lyssna på hela! 



Body and Soul


House, Sneakers & an Underdog

Jag har tagit house-klasser idag. Den sista var helt underbar. Errol Dobreva var vikarie. Hans klasser ger alltid så himla mycket, man känner att man utvecklas hela tiden. Idag gjorde vi något ganska ovanligt. Vi dansade house... vid balettstänger. Det var lite skumt först, men man kan ju göra såååå mycket! Man ser en helt ny dimension i dansen när man kan göra sig själv tyngdlös. 

Okej. Det var Housen.
Punkt nummer två: Jag har köpt nya sneakers. Att dansa i. Ååååh. De är helt underbara, ska nog lägga upp lite bilder så småningom. 

Och, slutligen: Jag håller på att skriva en ny låt. Eller alltså: seriöst. Jag SKA bli färdig, och den SKA bli bra. Bäst. Eller ganska bäst i alla fall. Den ska i alla fall heta Underdog. Detta är nog första gången jag döper en låt efter något som finns i refrängen. Framsteg?
Framsteg.

No More Tears

Ååh. Mando Diao. Varje instrument har en egen gång, en egen mening. Texten: underbar. Stämmorna: harmoniska och perfekt anpassade för situationen. Ååh. 


Vaxholm

Jag låg i Vaxholms gästhamn igår. Bästa ligget någonsin! Eller, typ. Vi fick en kod till en toalett och femtio kronors rabatt på hamnavgiften. Få förunnat!

Mitt i natten från Vaxholms gästhamn. Fin va?

Detta är Vaxholmsbåten någon gång mitt i natten. Det lilla blänkande i himlen och i vattnet är månen. Inte världens bästa kvalité, bilden är tagen med mobilkameran.

Premiär

Nu sitter jag och gör uppgifter i fysikboken för första gången EVER. Känns ganska bra, jag trodde att det skulle vara svårare. Men det är ju logiskt!

Så klart, jag skulle hellre sitta och spela gitarr. Men. Ibland måste man ju tydligen göra läxor också.

Valerie

Ja, jag vet att jag redan har lagt in ett klipp där Amy Winehouse sjunger Valerie. 

Men.... jag är tvungen att lägga in ett till, så enkelt är det. Gud vilken musikalisk människa! Hon är troligtvis ganska hög här. Men icke desto mindre! 

Se till att kolla på hela klippet, de mest glittriga guldkornen är i slutet. 



Nillionaire

Typ världens skönaste låt.



Genom Emilio Perelli och Mattias Singh

Dave Weckl

Ojoj. Om det är någon som gillar trummor, säg till. Kolla på den här snubben.

Om du inte gillar trummor, kolla på den här videon och ändra åsikt. Galet.



Efter tips från Günther Hiltmann via pappa.

Tänk er...

... den här låten:




... fast spelad ungefär såhär:



Hmmm... det är alltid trevligt att ha en vision.

Legendary

Kolla in voguingen! Sjukt najs låt, kul att de har med vogue-dansare. Det är inte så vanligt eftersom det är en underground-stil. 

(Den som inte känner att den har koll, kolla upp vad voguing är här)




Place

Oooooooh!


n'uff said. 


RSS 2.0